BACHELORSKRIVING PÅ HØYT NIVÅ

En skriveprosess hvor du har gode og dårlige perioder! Vi har møtt veggen flere ganger, heldigvis har vi en veileder som stiller opp på uventet besøk på kontoret og tlfsamtaler for å få oss på riktig vei igjen.

Det er så mye vi vil skrive om, men begrensinger skal til. Problemstillingen vår i Bachelor oppgaven er: Hvordan anvendte vi kommunikasjon i vår praksis i Mauritius og hvordan bruke erfaringene våre i det fremtidige arbeidet. Vi nærmer oss slutten sakte men sikkert.

Her kommer et lite utdrag fra vår oppgave:

?Snakker dere fransk?? spurte veilederen vår på engelsk. ?Nei, dessverre? svarte vi. Hun ga oss et blikk og forklarte at dette kom til å bli et stort problem. Så sa hun videre ?Da tror jeg dere kommer til å få en stor utfordring i arbeidet med barna, fordi de ikke snakker engelsk.? Vi merket fort at personalet på praksisen også hadde samme holdning som veilederen. Personalet var i tillegg lite imøtekommende og snakket nesten ikke til oss. 

Røkenes og Hanssen (2006) skriver at i samtale med andre mennesker kan vi få et innblikk i deres forståelse av verden, hvordan de tenker og føler. I eget perspektivet var vår forforståelse som studenter med på å prøve å forstå hennes oppfatning av oss, samtidig som vi prøvde å forstå hennes opplevelse. Vi forstod at språk kunne bli en barriere, men ville allikevel ikke la det hindre oss i å gjøre et godt arbeid. For at vi skal ha et reflektert forhold til situasjonen, ville vi ikke at våre følelser og reaksjoner skulle komme i veien for god interaksjon med personalet.

Hillestad og Sørensen (2007) skriver i sin bok Bare reis at språket er sentralt i en læringsprosess og læring skjer igjennom deltakelse i praksisfellesskapet. Læring blir ikke bare påvirket av konteksten, men også gjennom samspillet vi har med andre(s.12). Gjennom vår deltakelse i praksis, ser vi at språket nødvendigvis ikke er sentralt for å oppnå ett samspill med andre og for at vi kan lære. Vi viser til et utdrag fra våre prosessbøker hvor kommunikasjon med elevene kan skje uten språk.

Eleven pekte på meg og vinket meg bort. Jeg gikk bort og satt meg ned på huk. Eleven pekte på arket og trakk på skuldrene. Jeg forsto det som at eleven ikke visste hva han skulle gjøre. Jeg kikket på arket og forsto det slik at oppgaven var å tegne en sirkel. Jeg fikk blikkontakt, pekte på han og viste med hånden hvordan det skulle gjøres, eleven smilte og begynte å lage en sirkel.

 

 

JEG SER SÅ FREM TIL Å BLI FERDIG. . . Trur aldri jeg har hatt en oppgave så mye i hue mitt.. Dag og natt kommer det tanker om hvordan, hvorfor og hva vi skal gjøre.. Tenk at under 2 MÅNEDER er jeg forhåpentligvis UTDANNET BARNEVERNSPEDAGOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Denne oppgaven må først bli bestått for at det skal skje, det får tiden vise og det skal jeg dele med dere :)

 

Ha en fin SØNDAG, jeg og min kjære gruppe skal arbeide videre med denne oppgaven.

 

 

 

 

Bli kjent med Høgskolen i Telemark her

Stikkord:

3 kommentarer

T

02.mai.2011 kl.19:08

Flinke dere er! Veldig bra ;)

Marte

03.jul.2011 kl.20:23

Hvordan gikk det med oppgaven? Bestod dere? Karakter? Hvordan føles det å være ferdig med studiet? :D

Hilsen en som vurderer barnevernspedagog i porsgrunn :)

veronicasspennendestudiereise

13.jul.2011 kl.09:24

Marte: Hei Hei .. Beklager for sen tilbakemelding, men er "ferdig" å blogge. Vi er veldig fornøyd med oppgaven, og ja vi bestod :D Det har vært en krevende prosess, samtidig som det har vært gøy å skrive om noe som ikke så mange andre skriver om..

Det er ubeskrivelig å være ferdig.. Det siste året går så utrolig fort og takket være 3 mnd i Mauritius har jeg fått en opplevelse jeg aldri vil glemme.

Jeg anbefaler Barnevernlinja på det sterkeste.. MANGE flotte lærer som du fort blir glad i :)

Skriv en ny kommentar

veronicasspennendestudiereise

veronicasspennendestudiereise

23, Skien

Jeg er en glajente som setter utrolig pris på mine gode venner :) Sitter som regel aldri stille og en dag er aldri lik :) Jeg går på høgskolen i porsgrunn og er ferdig utdannet som barnevernspedagog til våren :) Liker å trene og spiller håndball <3

Kategorier

Arkiv

hits