Vil du studere barnevern i et flerkulturelt samfunn ?

Hei alle i det fine påskeværet :)

Jeg har fått en del spørsmål angående studiet mitt på høgskolen i porsgrunn. Jeg skal svare så godt det lar seg gjøre, og vil bare informere om at svarene mine er basert på mine erfaringer som student  :)

SPØRSMÅL 1: Har dere godt klassemiljø?

1 året på høgskolen er det lagt opp til mye sosialt med klassen. Det gjør at du løsner litt og får kontakt med de fleste. Det er også mye gruppearbeid, så du får mange muligheter til å bli kjent :) Det er en stor klasse og i alle alderstrinn, men det har faktisk ikke noe å si. Vi er en veldig fin klasse, med mange ulike personligheter som koser vårs på forelesning.

SPØRSMÅL 2: Har dere gode forelesere?

Svaret er ja. Det er et variert utvalg av gode fagpersoner som gjerne har erfaring fra feltet selv. For hvert delemne du har, er det en hægskolelektor som har delemneansvaret. Det er veldig greit, for da vet du hvem du skal forholde deg til i en stund.  Vi har også hatt mange forelesere fra feltet selv som feks: Barnvernet, politiet, Bufetat, advokater,flyktningskontorene osv.. Det er klart det er noen du liker bedre enn andre. Men sånn blir det jo bare. Det er i allefall mange engasjerte forelesere :)

SPØRSMÅL 3: Har dere lange dager?

Vel, det varierer. Du har en lang dag, hvis du er flink med å lese og forberede deg til dagen derpå. Men normalt sett har vi som regel ikke lenger enn 4 timers forelesning. Noen uker er det fra 09.15 til 15.00 og noen uker bare fra 12.00 til 15.00. Dere har ukeplaner som er greit å følge med på også :) Når du skal ut i praksis i 2 og 3 året følger du arbeidstimene til arbeidplassen. Ja du blir sliten, men det er verdt det :) Vi er jo så heldig at vi har studiedag en gang i uken også. :)

SPØRSMÅL 4: Har du tid til å jobbe ved siden av studiet?

Det vil jeg si du har. Jeg har i allefall jobbet masse ved siden av studiet, men skal ærlig innrømme det har til tider gått utover studiet mitt. Det anbefales ikke. Men det går fint ann å jobbe 1 til 2 ganger i uken og annen hver helg feks :) Det kan du legge opp til selv også hvis du sjekker timeplanen :)

SPØRSMÅL 5: Er det vanskelige eksamener?

Hmm.. er ikke alle eksamner vanskelige ? vel, er du flink til å møte opp på forelesninger, tid til å lese hjemme så trur jeg det skal gå bra for de fleste. Vi har ikke mange skriftelige eksamener hvor vi sitter på skolen og har 5 timer på oss liksom. Husker jeg rett har vi bare 1 slik i 2 klasse. Om barnevernloven :) Vi har mange gruppeeksamener og aleneeksamener som vi har 1 til 2 uker på oss å levere. Vi får veiledning på oppgaveprosessen, noe som kunne vært bedre. Men det er bare å skrike ut så er det alltid noen som hjelper deg :)

SPØRSMÅL 6: Er det tilrettelegging for studenter som har spesielle behov?

Jeg så for ikke så lenge siden en artikkel et sted, lurer på om det var på hit, eller kanskje varden. hmm.. Vel om en dame som er døv som studerer vernepleier. Hun har med seg tolk og klarer seg visst veldig bra :). Så hvis det er noe du skal ha tilrettelegging for må du skrive det i søknaden trur jeg. Tenker nok de hjelper til med det som trengs :)


 

Håper dere får noe ut av svarene mine, og er det noen andre som har noe bedre å komme med så skrik ut :)

To uker til jeg skal levere Bacheloroppgava mi nå.. GUD BEDRE.. Stressa neidaaaaaaa!

 

 

 

Bli kjent med Høgskolen i Telemark her

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

veronicasspennendestudiereise

veronicasspennendestudiereise

23, Skien

Jeg er en glajente som setter utrolig pris på mine gode venner :) Sitter som regel aldri stille og en dag er aldri lik :) Jeg går på høgskolen i porsgrunn og er ferdig utdannet som barnevernspedagog til våren :) Liker å trene og spiller håndball <3

Kategorier

Arkiv

hits